пʼятниця, 21 листопада 2014 р.

Історія розвитку Windows

Предметний тиджень

З 24 по 27 листопада 2014 року в школі буде проходити предметний тиждень "Математики, фізики та інформатики". 
В рамках тижня планується багато заходів. З інформатики я буду проводити:
- для учнів 2-3 та 5-6 класів конкурс малюнків "Мій комп'ютер майбутнього"
- відкритий урок в 9-Б класі на тему "Масиви. Символьні та рядкові величини."
- для учнів 9-х класів позакласний захід "Я люблю Україну"
Подробиці ви можете запитати в кабінеті 310.

понеділок, 10 листопада 2014 р.

Аналіз опитування

Я проводила опитування, щоб дізнатися, чи знають батьки своїх дітей, які між ними стосунки. Опрацювавши дані, я можу сказати, що більшість батьків своїх дітей знають добре. Якщо є розбіжності, то вони не дуже великі. Хоча є деякі цікаві моменти. І діти і їх батьки вважають, що в школу потрібно ходити, щоб навчатися і спілкуватися з друзями. 
На підготовку домашніх завдань діти витрачають в середньому три години.
Цікава ситуація склалася з улюбленими предметами. Батьки пишуть, що діти найбільше полюбляють відвідувати уроки інформатики та математики, а учні схильні до іноземної мови, інформатики (але не в такій кількості як у відповідях батьків) та інших предметів. Я так думаю, що батькам хочеться, щоб дитина любила предмети, які вони викладають, тому тут і з'явилися розбіжності. 
З захопленнями справилися всі батьки))))
Діти менш відкриті з нами, чим нам цього хочеться. Але відкриті достатньо, якщо і були відмінності, то лише в один бал.
Радує, що всі батьки проводять час зі своїми дітьми. Це і походи до родичів, в кафе, прогулянки в парку, поїздки на море, читання книг.
Також добре, що батьки залучають дітей до домашніх обов'язків. Діти не дуже люблять прибирати квартиру, доглядати за квітами. А от закуповувати продукти, готувати їжу та доглядати за домашніми тваринами у них виходить значно краще. 
Картину улюблених жанрів можна просто представити у вигляді діаграми

Цікаво було читати про улюблені страви дітей. Якщо чесно, то я сама не вгадала улюблену страву свої донечки. Хоча ми з чоловіком одноголосно сказали "пельмені" а як виявилося вона найбільше любить "спагеті з підливою". Але їй ще тільки 6 років і думаю улюблені страви будуть змінюватися ще не раз))))
Дякую за співпрацю усім, хто долучився до мого опитування!

середа, 5 листопада 2014 р.

Шановні відвідувачі!

 Давайте вчитися користуватися
комп'ютером разом!

«Хто володіє інформацією, той володіє світом»
 У. Черчілль

У сучасному світі немає майже жодної домівки, де б не було мобільного телефону, комп'ютера, ноутбука чи планшета. Особливо, якщо у сім'ї є діти. Я з впевненістю можу сказати, що більшість дітей в плані роботи в мережах, з планшетами або смартфонами, можуть позмагатися з вчителями інформатики та виграти у останніх. У мене бувають ситуації, коли учень підносить планшет і починає щось по ньому запитувати, а ти починаєш думати, як правильно відповісти, як навести дитину на правильну стежку вирішення проблеми,так як ти не мав справи з такими пристроями. Щоб вчити інформатику дітей, учителю потрібно вчитися кожного дня, цікавитися не тільки елементами шкільної програми, а і думати як урізноманітнити урок, адже звичайні презентації вже не являються новиною, потрібно щось більше, цікавіше, щоб захопити і заохотити дитину до вивчення предмету.Ми повинні навчити дітей не просто теоретичному матеріалу, а як правильно і безпечно користуватися комп'ютером, як знайти потрібну інформацію, навчити їх вчитися. Я постараюся використати даний блог для урізноманітнення навчального процесу учнів.Як писав академік Глушков В.М. 
«Людина в XXI столітті, яка не буде вміти користуватися ЕОМ, буде подібна людині ХХ століття, яка не вміла ні читати, ні писати»
 Тож давайте вчитися користуватися комп'ютером разом!